top of page

Waarom moet je altijd bereikbaar zijn?

Foto van schrijver: BertovdBijBertovdBij

Bijgewerkt op: 26 jan

Mobieltjes kunnen handig zijn


Vrijwel iedere Nederlander heeft inmiddels wel een of meerdere mobieltjes. Geloof me, ze zijn reuze handig voor bijvoorbeeld in een noodsituatie. Maar uit onderzoek is gebleken dat 9 van de 10 telefoongesprekken min of meer klinkklare onzin is. Natuurlijk heb ik ook vaak mijn mobiel bij me, maar als ik mijn mobiel eens niet bij me heb dan vinden veel mensen dat toch vreemd. Dan zeggen ze gelijk `Heb je wel vrienden of zo`? Het liefst moet je gewoon 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken zijn. Vroeger hadden we toch ook geen mobiele telefoons, en ook toen konden we ons redden.


Moet iedereen altijd bereikbaar zijn?


Neem nou de social media. Ik vind het vreselijk dat iedereen moet weten wat je ieder moment van de dag aan het doen bent of iedere keer het perfecte (gefotoshopte) plaatje willen laten zien. Alsof je net alsof je niks beters te doen hebt. Mensen kunnen me ook altijd nog bereiken op mijn vaste telefoonnummer. Spreek desnoods je boodschap in of stuur een sms, maar ik wil gewoon niet altijd bereikbaar hoeven te zijn. Waarom moet je daar altijd voor verantwoorden?



Op vakantie staat het gezin voorop


Als ik met mijn gezin op vakantie ga ben ik weliswaar vaak wel te bereiken op mijn mobiel, want er kan immers altijd wat gebeuren bij het thuisfront. Maar de computer, laptop, tablet of wat al niet meer blijft lekker thuis. Dat noem ik nou eens lekker ontstressen. Je moet al zo veel in het dagelijkse leven. Ik heb het internet en die sociale netwerksites tijdens mijn vakanties geen tel gemist. Ik heb op mijn vakantie wel wat leukere dingen te doen zeg. Wat is er nu leuker dan gezellige dagjes uit met het gezin. Maar al te vaak gaat de computer ten koste van de contacten in het gezin. Er zijn al echtscheidingen door ontstaan, en dat vind ik het allemaal niet waard.


Goed fatsoen


Niet zelden wordt er ergens bijvoorbeeld in een gangpad van een winkel een nutteloos mobiel gesprekje gevoerd met een net iets te luide stem, totaal niet beseffende dat er ook nog mensen langs moeten. Of de telefoon gaat bij iemand weer eens af in een restaurant, bibliotheek, school of in een ziekenhuis. Vrijwel niemand neemt nog de moeite om dan even zijn mobieltje uit te zetten. Dat vind ik gewoon asociaal.


Het wordt ons opgedrongen


Als je kind op 7 of 8-jarige leeftijd nog geen mobieltje heeft dan wordt hij of zij vierkant uitgelachen. Waar gaat dit heen met deze maatschappij? Je moet eigenlijk wel meedoen aan al deze moderne trends want ander loop je in no time helemaal achter. Maar eigenlijk wordt alles je gewoon opgedrongen. Geen wonder dat mensen steeds minder geld te besteden hebben. Ook al heeft iemand bijna geen geld, ze lijken altijd geld (over) te hebben voor luxe goederen.


Feestjes en verjaardagen


Veel feestjes en verjaardagen zijn ook niet meer wat ze geweest zijn. Veel mensen vinden zo´n mobieltje belangrijker dan daadwerkelijk deel te nemen aan het gesprek. Nee, het wordt er niet gezelliger op. Ze kunnen wel lachen achter zo´n display maar vraag je ze iets dan kun je een grote bek krijgen. Lekker gezellig!


Verkeer


In het verkeer zie je de jeugd ook steeds vaker bellend of append aan het verkeer deelnemen. Dat is toch levensgevaarlijk. Van bepaalde verkeerssituaties zijn ze zich totaal niet bewust. En neem dan nog eens die categorie mensen die in de auto nog steeds belt zonder zo´n handsfree-kit. Je zal maar iemand hierdoor de dood injagen, dan zul je wensen dat je dit nooit had gedaan. Kan er dan niet even gewacht worden met bellen totdat je op de plaats van bestemming bent aangekomen?

0 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post

Inschrijfformulier

Bedankt voor de inzending!

© Bizzybee Library

bottom of page