U zult het wellicht niet geloven, maar onderzoekers van het MARCS Institute Babylab van de University of Western Sydney (Australië) hebben vastgesteld dat jonge jongetjes liever met poppen spelen dan bijvoorbeeld met auto's en dat is op z'n zachtst gezegd een hele verrassende uitkomst. Er wordt in dit onderzoek echter niet vermeld hoe jong deze jongetjes waren tijdens dit onderzoek, maar de verrassing zal er bij velen vast niet minder om zijn.
Jonge jongetjes gaan vooral voor poppen met mooie gezichtjes. Nu kan een kind van nog geen jaar oud eigenlijk nog niet spelen, maar de onderzoekers richtten zich vooral op het feit hoelang het kind keek naar de pop of een ander stuk speelgoed. Jonge jongetjes lijken dus vooral geïnteresseerd te zijn in poppen.
![](https://static.wixstatic.com/media/788ca5_39941df21d9c4cb5bbee7b02664d6af2~mv2.jpg/v1/fill/w_293,h_172,al_c,q_80,enc_auto/788ca5_39941df21d9c4cb5bbee7b02664d6af2~mv2.jpg)
Als de jongetjes ouder worden krijgen ze vaak een voorkeur voor auto's en dergelijke. Men denkt dat het komt door de hormoonhuishouding al weet men dat nog allerminst zeker. Het kan namelijk ook zijn dat de ouders hier een belangrijke rol in spelen. Een meisje krijgt nu eenmaal sneller een pop en een jongetje krijgt sneller een auto of een andere machine. Jongens zijn vaak meer geïnteresseerd in de techniek, maar misschien is dat ook van jongs af aan wel aangeleerd. Want als een jongetje een autootje krijgt dan leert hij spelenderwijs hoe deze techniek werkt. Wat zal er dan gebeuren als jonge jongetjes een pop krijgen om mee te spelen?
En meisjes leren sociale vaardigheden aan door met poppen te spelen. Misschien moeten we maar eens af van dat stereotype beeld, want daar zijn de ouders en de commercie verantwoordelijk voor. Maar je krijgt vast de lachers aan je hand als je je zoontje een pop als kado geeft. De uitkomst van dit onderzoek staat tevens vermeld in het vakblad Journal of Experimental Child Psychology. Vindt u het een goed idee om een jongetje een pop te geven voor zijn verjaardag? Veel mensen staan dan vast klaar met een vooroordeel. Wat maakt het ook eigenlijk ook uit waar uw kind mee speelt? Als uw kind er maar plezier in heeft, toch?