top of page

De politie is je beste vriend

Foto van schrijver: BertovdBijBertovdBij

Bijgewerkt op: 1 dag geleden

De politie zorgt ervoor dat criminelen achter de tralies belanden, maar er zijn in mijn ogen toch bepaalde dingen niet helemaal in de haak. Hier volgen enkele voorbeelden.


De agent had vroeger ontzag


Vroeger was de agent iemand met macht en status. Een politieman werd met ontzag en respect aangesproken. Als een agent om de hoek kwam dan begon de allergrootste crimineel al te beven. Nu lachen ze om meneer de agent of ze worden uitgescholden. Toen lag de nadruk nog op het boeven vangen en niet zozeer op het spekken van de staatskas met al die miljoenen boetes die jaarlijks worden uitgeschreven.


Liever verkeerscontroles dan boeven vangen?


Er wordt nu telkens gezegd dat al die verkeerscontroles ten goede komen aan de verkeersveiligheid. Nou, de regering komt nu ieder jaar al geld tekort, laat staan als al die miljoenen boetes niet meer werden uitgeschreven. Heel veel agenten staan er ook al niet meer achter om zulke hoge boetes uit te moeten schrijven. Er is al steeds minder respect voor meneer de agent en dat zal met die belachelijke boetes van een paar kilometers te hard alleen nog maar toenemen. Bepaalde boetebedragen zijn exorbitant gestegen tot wel een paar honderd Euro meer dan verleden jaar. Nu snap ik die mensen best als ze zeggen dat als je je aan de regels houdt dan krijg je ook geen boete. Dat is waar, maar dan vinden ze wel weer wat anders. Dit land zit vol met regeltjes en het worden er steeds meer in mijn ogen. De bedragen van de boetes zijn enorm verhoogd, en dat is erg toevallig nu de crisis stevig voelbaar is in de samenleving. Bepaalde relatief eenvoudige verkeersovertredingen zijn qua boetebedrag nog hoger dan het plegen van een diefstal in een supermarkt. Dat zijn de echte boeven en die komen er dan met een nog lichtere sanctie vanaf dan degene die een overtreding beging in het verkeer. Wie is er dan de crimineel? Dat is toch niet te verkopen aan onze samenleving.



Zaken liggen te verstoffen op de plank


Je moest eens weten hoeveel zaken er bij de politie op de plank liggen te verstoffen terwijl men wel tijd vrij maakt om verkeerscontroles te houden. Gebrek aan mankracht zal hier vaak ook debet aan zijn, maar toch! Zelfs moordzaken en verkrachtingszaken krijgen soms noodgedwongen niet de aandacht die ze verdienen te hebben. Veel politieagenten voeren gelukkig nog steeds hun politietaken naar behoren uit maar de kwaliteit loopt toch terug. De wereld wordt steeds harder en zakelijker en daar gaat het Nederlandse politiekorps feilloos in mee. Maar als er geen politie was dan was het op straat en in het verkeer helemaal een puinhoop. De politie verdient in feite maar een heel modaal salaris en als je ziet wat ze daarvoor allemaal moeten doen.


Soms zijn er vechtpartijen en/of vernielingen in dan durven ze niet eens erop af te gaan voordat er voldoende versterking bij is gekomen. Bij noodweer wordt er door de politie wel eens geschoten op de dader. Dan wordt de politieman vaak aangeklaagd. Dat is natuurlijk de omgekeerde wereld maar advocaten beleven tegenwoordig gouden tijden. Want sommige daders weten de boel zo te verdraaien dat zij ineens het slachtoffer zijn. Ontoerekeningsvatbaarheid daar drugs of alcohol is tegenwoordig ook populair. Als je een zwaar misdrijf hebt gepleegd dan moet je vooraf wel stevig gaan drinken of een drug gaan gebruiken, want dan weet je dat je straf fors lager wordt.


(Te) laat ingrijpen


En dan die zaak een tijd terug van een man die ergens in een huis urenlang werd mishandeld tot uiteindelijk de dood erop volgde. De beste man kreunde, schreeuwde en krijste urenlang. Dit was op straat duidelijk hoorbaar en dat terwijl de politie buiten stond en totaal niet ingreep. Ze grepen pas veel later in toen er versterking was maar toen was de beste man al overleden. Ja, het leven van een politieman gaat niet over rozen maar het kan ook worden overdreven natuurlijk. Een politieman mag in principe helemaal niet zo veel. Pas bij noodweer mogen ze optreden. Ze krijgen heel veel gal over ze heen en worden soms zelfs voor paal gezet.


Politie geeft soms niet het goede voorbeeld


De politie hoort het goede voorbeeld te geven. Vaak geven ze niet eens richting aan of rijden ergens te hard, en ze mogen pas te hard rijden als ze met spoed naar een melding toe moeten. Ja, zelfs de mensen van de KLPD zijn maar gewone mensen en rijden ook regelmatig te hard en begaan dus ook overtredingen net als de burgers. Politiemensen zijn gewone mensen, net als jij en ik!

0 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post

Inschrijfformulier

Bedankt voor de inzending!

© Bizzybee Library

bottom of page